Tiedote, 11.1.2020

Sibbe-Coop, tiedote / tammikuu 2020

Tervehdys vesihuolto-osuuskuntalainen.
Verkostomme rakentaminen on hyvässä vauhdissa Söderkullalandetissa. Tämä eurooppalainen talvi suosii meitä hienosti, sää on todellakin rakentajien puolella.
Nyt on pari ajankohtaista tiedotettavaa asiaa.
Ensimmäinen aihe on ensimmäinen maksuerä. Ensi viikolla saavat sekä liittymäsopimuksen että pelkän varauksen tehneet 5000,00 laskun sähköpostilla, Laskun eräpäivä on 28. tammikuuta ja toivomme kaikkien pitävän tästä kiinni. Ensimmäiset urakoitsijan laskut ovat maksussa seuraavana päivänä.
Lasku tulee taloushallintoamme hoitavasta Taloushallintopalvelu Meriitti Oy:stä.
Toinen tiedotteen asia on katkaista naurettavalta huhulta siivet.
Eräälle osuuskuntamme jäsenelle oli kolmas osapuoli kertonut totuutena, että Sibben hallitus oli vuotanut valitulle urakoitsijallemme kilpailevan tarjouksen tiedot. Tämän tarinan mukaan, vuodetun tiedon ansiosta nyt työn touhussa oleva urakoitsija oli osannut hinnoitella projektin alle tämän toisen tarjoajan hinnan.
Kyllä meillä onkin siis tyhmä urakoitsija hommissa. Hänen tarjouksensa oli noin 30% edullisempi kuin saamamme toinen tarjous, jonka tietoja hallitus on huhun mukaan levitellyt. Jos tieto olisi levinnyt, niin eiköhän hintaero olisi ollut lähinna luokkaa 10%?
Näin ollen kyseinen huhu menettää hieman uskottavuuttaan. Saimme kaksi tarjousta noin kymmeneen lähetettyyn tarjouspyyntöön.
Olemme siinä käsityksessä, että voittanut tarjous oli laskettu reilusti, todellisten kustannusten mukaan ja toinen hävinnyt tarjous oli laskettu sen mukaan, ettei vesihuolto-osuuskuntamme saa kilpailevaa tarjousta, jolloin tarjonneen yrityksen katelaskelma olisi ollut kokolailla kunnossa.
Tätä teoriaa tukee myös se, että kun ilmoitimme hävinneelle tarjoajalle tilanteesta, he olivat valmiita tekemään työn samalla hinnalla kuin valitsemamme urakoitsija. Aika reilua.
Joten, jos kuulette kyseistä huhua liikkuvan, antakaa sille sen ansaitsema huomio.
Hallitus
Sibbe-Coop