Tervehdys vesiosuuskuntamme jäsen

Syksyisestä osuuskunnnan kokouksesta on vierähtänyt aikaa ja projektimme on edennyt.

Jäseniä osuuskunnassamme on tällä hetkellä 118 kpl, saimme mukavasti uusia jäseniä Sibbeen. Ikävä kyllä hallitus joutui hylkäämään muutaman jäsenhakemuksen tässä vaiheessa.

Yksi hylkäyksen syy on hakijan sijainti saaressa, jonne osuuskunnalla ei ole vesialituslupaa. Tässä vaiheessa hylättyjen hakijoiden peli ei kuitenkaan ole menetetty. Kun saamme rakentamistyön käyntiin, joudumme hakemaan uusia vesialituslupia ja tällöin hakemukseen liitetään myös saaret, joissa on halukkaita liittyjiä.

Syksyn kuluessa hallitus on kokoontunut viisi kertaa. Olemme käyneet suunnittelijoiden kanssa putken linjausta suunnittelemassa saarissa kävellen. Yksityiskohtainen linjaus päätetään vasta kun on keskusteltu asianomaisten kiinteistönomistajien kanssa. Hallitus on saanut kustannusarvion tekniikasta ja putkistoista ja olemme kartoittaneet urakoitsijoita. Putkiston rakentaminen koko nykyisessä laajuudessaan maksaisi runsaat 2M€. Vesilaitoksen kanssa olemme päässeet yhteisymmärrykseen veden ostohinnasta. Meille myönnetään 50%:n alennus veden hinnasta.

Hallituksen puheenjohtaja on konsultoinut Kitön vesiosuuskunnan kanssa. Kitön projekti on loppusuoralla ja heiltä kuullut kokemukset ja opit ovat olleet kullanarvoisia Sibben eteenpäin viennissä.

Samoin olemme kuunnelleet vesiosuuskuntien liitossa aktiivisesti mukana ollutta henkilöä ja saaneet paljon hyviä vinkkejä, kaikkia virheitä ei tarvitse itse tehdä…

Kuinka tästä eteenpäin?

Tällä hetkellä hallitus pyrkii keskustelemaan Sipoon kunnan kanssa lainan takauksesta, Keravan Energian kanssa ilmajohtojen siirtämisestä samaan uraan putkistojemme kanssa ja monesta muusta yksityiskohdasta. Tutkimme myös mahdollisuutta sisällyttää hankkeeseemme valokaapelin nopeita verkkoyhteyksiä varten.

Kun olemme saaneet näihin asioihin vastaukset, pystymme esittämään osakkaille osuuskunnankokouksessa faktat ja Sibbe-Coopin kannalta kaikkein tärkeimmän kysymyksen: ALOITAMMEKO RAKENTAMISEN?

Tämän kysymyksen esittämisen ajankohta on tammi/helmikuussa 2019. Ylimääräisessä osuuskunnan kokouksessa päätetään töiden aloittamisesta tai projektin viivästymisestä. Jäsenistölle kerrotaan tuolloin mitä vesi- ja viemäriverkostoon liittyminen tulee maksamaan sen hetkisellä jäsenmäärällä ja kuinka liittymismaksut tulevat määräytymään. Tämä aikataulu mahdollistaa rakentamisen käynnistämisen vuoden 2019 aikana.

Hallitus tulee esittämään maksuaikataulun, joka on kytketty töiden etenemiseen saarissa ja kokouksen osanottajat päättävät ehdotetuista maksuaikatauluista ja tavoista haluamansa – kenelläkään ei varmasti ole mielenkiintoa maksaa kerralla koko liittymismaksua.

Kokouksessa käsitellään myös vesiosuuskunnan uudet säännöt, nykyiset sääntömme ovat vanhentuneet. Sääntöjen vahvistamisen jälkeen on laki muuttunut ja sääntömme eivät ole voimassa olevan osuuskuntalain mukaiset. Nykyisten sääntöjen sanamuodot eivät esim. mahdollista vapautusta arvonlisäverosta. Sääntöehdotus lähetetään jäsenistölle tutustuttavaksi kokouskutsun mukana.

Uusi osuuskuntalaki vaikuttaa myös osuuskuntakokouksen aikatauluun. Nykyisten sääntöjen mukaan kokoonkutsumisaika on 7 vuorokautta mutta, kun sääntöihin tehdään merkittäviä muutoksia laki edellyttää kuukauden kokoonkutsumisaikaa.

Kutsu osuuskuntakokoukseen lähetetään jäsenistölle sähköpostitse heti kun hallitus on saanut kaiken tarvittavan tiedon kokousta varten kerättyä. Kutsu tulee myös nettisivullemme www.sibbe-coop.fi ja facebook-ryhmäämme.

Mukavaa joulun odotusta

Hallitus
Sibbe-Coop